COLIN BRACEWELL – VALLEY (EP)

Artiest info
Website
facebook

 

Op het ons toegestuurde cd-hoesje van de EP “Valley” van de Amerikaanse singer-songwriter Colin Bracewell hing hij een persoonlijk kattebelletje waarop hij schrijft dat hij ons graag op de gastenlijst zou plaatsen voor zijn volgende show. Hartelijk bedankt voor deze uitnodiging Colin, maar een trip naar Minneapolis, Minnesota zit er jammer genoeg nog niet in voor ons gedurende de volgende maanden. Wij zullen het dus moeten stellen met de vijf liedjes die deze nog maar 20-jarige jongeman heeft opgenomen op dit minialbum.

Zijn origine lag on Ontario, Canada maar momenteel studeert hij ‘Opera & Muziektheorie’ aan de ‘University Of Minnesota’ terwijl hij zich daarnaast ook focust op de start van een hopelijk succesrijke muzikale carrière. Songs schrijven doet hij al van tijdens zijn periode in de middelbare school en dat hij de knepen van dat vak al behoorlijk onder de knie heeft bewijzen de vijf liedjes op “Valley” die hij allemaal zelf van teksten en muziek heeft voorzien. Daarnaast heeft hij deze vrij donkere alternatieve popsongs ook opgenomen en geproducet in de studio in St. Paul, Minnesota.

Vorig jaar bracht hij zijn debuutsingle “You’re Fine” uit en daarna volgde een tweede single die “Why” heet. Beide liedjes staan niet meer op deze EP maar we hoorden wel een aantal potentiële toekomstige singles met de nummers “The Cage”, het op de video in een live-uitvoering gebrachte “Not Today” en de song “In The Valley” waarmee deze korte plaat al na een kwartiertje afsluit. Dat de bezongen thematiek over de liefde en het verlies ervan gaat mag niet verbazen vanuit het standpunt van een 20-jarige jongeman. “Let Me In” gaat over een onbeantwoord liefdesaanzoek en de snik in zijn stem bij het nummer “Page” verraadt nog een tweede verwerkingsproces waar Colin Bracewell mee te kampen heeft.

Zijn falsetstem klinkt loepzuiver doorheen alle nummers op “Valley” en steekt in schril contrast af tegen de voornamelijk sobere orkestratie bij deze liedjes. Dat klinkt volgens ons veelbelovend voor de toekomst van dit prille Amerikaanse talent die ons met veel plezier zijn volgende muzikale werk mag toesturen want hopelijk blijft zijn vriendelijke uitnodiging voor het bijwonen van één van zijn concerten nog lang geldig. Maar eerst komt hij als student nog voor een half jaartje naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen om zijn ‘master degree’ voor ‘opera en muziektheorie’ te behalen. ‘There is in the world no better place to be for that, Colin’.

(valsam)